KGG - KOLBOTN GARASJE GALLERI

Marianne Brekke

Det som ble til overs
fredag 13.august 2021, kl. 19:00

KGG har gleden av å presentere kunstneren Marianne Brekke og utstillingen „Det som ble til overs“. Her vises en installasjon og nyere malerier. Utstillingen åpner og er åpen fredag 13. august 2021, fra kl 19:00 til ca 22:00.

...

Utgangspunktet for prosjektet er å sortere ut og se med nye øyne på mitt eget arkiverte restmateriale. Mengden med størknet akrylmaling fra tidligere malerier, blir som skulpturelle avtrykk, en dokumentasjon over tiden det tar å jobbe med fargekomposisjon. Installasjonen som vises på KGG har restmaterialer fra en tidsperiode på åtte år, fra 2013 frem til 2021. I tillegg til installasjonen vises nyere malerier.

Selve arbeidsprosessen med installasjonen og maleriene er intuitiv. Jeg er opptatt av at arbeidet har en bestemt fysisk tilstedeværelse i forhold til rommets karakter og arkitektur. Videre er jeg opptatt av komposisjoner som tar for seg ideer rundt balanse, vekt og rom. Jeg har interesse for det optiske, og undersøker hvordan vår betraktning påvirkes av lys og farge.

Mine verk har referanser fra modernismen, når det gjelder fargekomposisjonene og arkitektur. Jeg lar meg inspirere av kunstnere som Bridget Riley, Agnes Martin, Anni Albers og On Kawara.

Marianne Brekke