KGG - KOLBOTN GARASJE GALLERI

Janne Aass

sukret uro
Fredag 11. november, kl. 19:00 - 22:00

KGG har gleden av å presentere kunstneren Janne Aass fra Oslo. Aass er mest kjent for sine spektakulære performence. Til KGG vises for første gang hennes malerier i utstillingen “SUKRET URO”. Utstillingen åpner og er åpen fredag 11. november 2022, fra kl. 19.00 til ca 22.00. One night only. Velkommen!


«Jeg arbeider med akryl på lerret, i tykke lag. Stilen er naivistisk og motivene kan sees som bruddstykker av en historie det er opp til betrakteren å dikte. Jeg maler fargerike bilder, både abstrakt og figurativt, med et preg av noe eventyrlig og absurd. Man aner en uro under et ferniss av søt figurasjon.

Grunnen til å male er å fristille hjernen fra å tenke i vante baner. Noe som gjør at jeg får assosiasjonshopp til tidligere tiders opplevelser, i blaff, som å stå ved kateteret i åtte års alderen og spisse en blyant i folleskjørt. Det er både meditativt og anstrengende. Motivene er ikke planlagte og sluttresultatet er alltid en overraskelse.

I arbeidene mine er jeg opptatt av håp og drøm i kontrast til det som kalles virkelighet og den eksistensielle karusellen. Jeg heller til det absurde, både i maleri, performance og tegneserie. Det resulterer i tristesse og komikk rundt alt og ingenting, eksistensens evige motsetningspar! Målsetningen er å inspirere seg selv, og om jeg er heldig også andre!»

Janne Aass (1960) har hovedfag i Indisk Epos fra Litteraturvitenskap i Bergen. Hun gikk på Skrivekunstakademiet, dramatikerlinjen, i samme by. Som 17 åring bodde hun i fristaden Christiania i Danmark og jobbet med politisk aksjonsteater. Hun har arbeidet med «Baktruppen», samt med sentrale kunstnere som Susi Wang og Liv Kristin Holmberg, og har vært knyttet til PAO (Performance Art Oslo). Hun har også arbeidet med kunstprosjekter knyttet til kystsamfunn i Norge, Island og Danmark. På Haugar Kunstmuseum i Tønsberg i 2021, gjorde hun performance sammen med Hanne Nystrøm i forestillingen «Pulsen tenker, et navlerusk i kosmos”.


Utstillingene høsten 2022 er støttet av Viken Fylkeskommune.