KGG - KOLBOTN GARASJE GALLERI

Ingerid Kuiters

Askeladden
Fredag 1. september, kl. 19:00-22:00

KGG har gleden av å presentere kunstneren Ingerid Kuiters. Hun har bakgrunn fra avantgard-miljøet på 60-70 tallet og er aktuell med sentrale utstillinger og viktige innkjøp de siste årene. På KGG vil hun vise utstillingen “Askeladden». Utstillingen åpner og er åpen fredag 1. september 2023, fra kl. 19.00 til ca 22.00. One night only. Velkommen!

«Ingerid Kuiters må kunne karakteriseres som en slags Askeladd i norsk samtidskunst. Hun finner gamle og delvis ubrukte treting – drivved biter, gamle dører, vaskebrett, brødspader etc. som hun maler sine bilder på. Hun liker den slitte patinaen på objektene og henter ideer til motiv og dekor direkte fra det hun har funnet. Motivene er ofte dekorative fabler som sprer seg fritt ut over flaten i flere plan. Helhetsvirkningen er ofte ornamental, men gjennomført på en slik måte at de skikkelser, dyr, planter og vekster som inngår i komposisjonene gjerne får en surrealistisk undertone. Hun arbeider med et additivt system av sidestilte elementer, som oftest resulterer i en fri fortelling, en forunderlig blanding av symboler, figurer og naturelementer der det ligger både humor, selvironi og en stor porsjon dekorativ skjønnhet». Holger Koefoed

Ingerid Kuiters (1939 i Sandefjord) er en norsk billedkunstner. Hun har arbeidet med både maleri, grafikk og tegning, men er særlig kjent for sine materialbilder eller relieffliknende assemblasjer der hun setter sammen ulike gjenstander som hun dekorerer med maling. Arbeidene hennes er preget av ornamentale elementer, symboler og humor. Ingerid Kuiters har kunstutdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo der hun var elev fra 1957 til 1961. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og utlandet og flere utsmykningsoppdrag. Hun ble tildelt Vestfold fylkes Kunstnerpris i 2000 og ble invitert til en separat retrospektiv utstilling «Lost In Decoration» på Haugar, Vestfold Kunstmuseum i 2011. I 2021 var hun med i NRK sin serie «Kunstnerliv». Hun ble antatt til åpningen av Nasjonalmuseet 2021 i utstillingen «Jeg kaller det kunst» med to verk. Innkjøpt av bla Det Norske Storting og Nasjonalmuseet. Siden 2022 har Ingerid Kuiters blitt representert av Galleri Femtensesse, ved gallerist Jenny Kinge. Ingerid Kuiters er bosatt i Åsgårdstrand i Vestfold.