KGG - KOLBOTN GARASJE GALLERI

Bente Iben Sandvik

Remember me
Fredag 29.oktober, kl. 19:00-22.00

KGG har gleden av å presentere kunstneren Bente Iben Sandvik og utstillingen „Remember me“. Det er en utstilling ved inngangen til de gamle religiøse minnedagene for de døde: Allehelgensaften, Allehelgensdag og Allesjelersdag. Utstillingen åpner og er åpen fredag 29. oktober 2021, fra kl 19:00 til ca 22:00. Vær velkommen!

...

Bente Iben Sandvik er født i Kristiansand og bor nå på Nesodden. Hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1996 med master ved Institutt for klær og kostyme. Som billedkunstner har hun hatt separatutstillinger i Visningsrommet til NTK, Hå Gamle Prestegard og Galleri ASK. Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland, deriblant Høstutstillingen, Riksutstillinger, Bomuldsfabrikken, Akershus Kunstnersenter, Galleri F15, Sørlandets Kunstmuseum, Opplandsutstillingen, Wergelandshaugen og Mobilia Gallery (Boston). Hun har mottatt flere arbeidsstipend og er innkjøpt av Norsk Kulturråd og Wergelandshaugen. Hun har også hatt flere kostymeoppdrag for ulike teatere.


Bente Iben Sandvik skriver om utstillingen: «Prosjektet Remember me tar utgangspunkt i en samling votivhjerter. Votiv betyr høytidelig avgitt løfte og er kunstgjenstander gitt til guddommen som takk for at et løfte er blitt oppfylt. Offergavene forteller historier om mennesker som i nød har vendt seg til høyere makter om hjelp. De er bilder som viser hvilke vanskeligheter og kriser folk på mirakuløst vis har overvunnet. Tradisjonen er kjent fra antikken og ble senere overtatt av den kristne kirke.

Votivene som brukes i dette verket er alle hjerteformet. De er klemte, deformerte, ødelagte. Historien jeg ble fortalt er at de ble funnet i en grøft hvor de hadde ligget eksponert for vær og vind og første verdenskrigs herjinger. Første verdenskrig hadde vært så langvarig og grusom at man kom til å omtale den som «Krigen som skulle gjøre slutt på alle kriger». Noe lignende ville aldri kunne gjenta seg.

77 votiver er festet til en førstehjelpsbåre. En båre tilhører det som er skadet eller har gått inn i en annen verden. Antallet og hjerteformen, Utøyas form, henspeiler på vårt eget lands tragedie - på mennesker i krise.

Verket stilles ut ved inngangen til de gamle religiøse minnedagene for de døde. Vi minnes 77 ukjente mirakler”.