EXHIBITIONS

Rest

Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn, Oslo
Oslo, Norway
19.2. - 28.2.2016

Astrid Runde Saxegaard ble sist presentert som Festspillutstiller ved Dei Nynorske Festspela sommeren 2015. Nå er hun tilbake i Oslo, og Galleri 69 er stolt av å invitere publikum til utstillingen «REST», et rødt kammer.

Saxegaard benytter rester fra vår forbrukskultur som utgangspunkt i sin utvikling av det tekstile medium. Vi finner laken fra Oslo Hospital, en anselig mengde fargede strømper og syntetisk trålegarn. Temaene på utstillingen «REST» er røde, humoristiske, sterke og urovekkende og kan knyttes til kvinnekamp fra Suffragette, rødstrømper og til nye kamper som må kjempes. Rosemotivet utforskes fra det erotiske til det morbide.

«… Valget av det tekstile medium, samt den innholdsmessige vinklingen som omhandler en kjønnsrelatert tematikk danner en fellesreferanse i de mange av Saxegaards arbeider. Dette setter hennes kunstneriske praksis i relasjon til feminismeorientert kunst, der seksuell frigjøring og kjønnsproblematikk har utgjort et viktig omdreiningspunkt …». Janicke Iversen 2007.

«… Å forholde seg til Runde Saxegaard´s kunstnerskap er ofte litt som å prøve å orientere seg i en jungel – der hvor du tråkker kan enten noe gå i stykker, eller bite deg veldig hardt og pumpe deg full av gift. En type ubehag som er heller sjelden, siden den overhodet ikke bygger på sjokkeffekter eller gjør noen særlig bruk av populærkulturelle referanser …» Tommy Olsson 2010

Astrid Runde Saxegaard (f. 1968 i Volda) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og ved Myndlista- og Handíðaskóli Íslands i Reykjavík, har gjennomført en rekke utstillinger det siste tiåret. Hun deltok i utstillingen «I tråd med tiden» ved Haugar Vestfold Kunstmuseeum i 2013 og var representert på utstillingen «SOFT» ved Gustavsbergs Konsthall i Stockholm i 2013 hvor hensikten var å presentere norsk tekstilkunst. Hun er innkjøpt blant annet av Kunstmuseet KUBE i Ålesund og Sparebanken.

Photo: Bjørgli og Bergersen
Photo: Bjørgli og Bergersen
Photo: Bjørgli og Bergersen
Photo: Bjørgli og Bergersen